Microsoft možno premenuje Windows Store, aby tým zdôraznil svoju stratégiu

Počas utorkovej prezentácie na nás Microsoft vychrlil viacero noviniek, či už išlo o nový operačný systém, prémiový notebook, myšku, či zástup lacných zariadení pre študentov. Noviniek bolo jednoducho plno, a ako informuje portál MSPoweruser, nepriamo mohlo dôjsť aj k odhaleniu pripravovanej zmeny.

Z aktualizovanej verzie oficiálnej dokumentácie vyplýva, že Microsoft pravdepodobne zvažuje premenovanie svojho obchodu Windows Store. Ten je neoddeliteľnou súčasťou operačného systému od verzie Windows 8, a pre najnovší Windows 10 S dokonca predstavuje jediný zdroj aplikácií.

V novej verzii dokumentácie obchodu Windows Store pre biznis zákazníkov a segment vzdelávania je ale už spomínaný len názov Microsoft Store. Keďže sa tento názov objavuje na viacerých miestach naprieč celou dokumentáciou, nemalo by ísť o chybu. Navyše je jasne definované, že pod týmto názvom je myslený obchod s aplikáciami.

Síce je možné, že k premenovaniu by mohlo dôjsť len pre vybraných zákazníkov (biznis a vzdelávanie), no omnoho pravdepodobnejšie by v celkovom kontexte stratégie Microsoftu bolo premenovanie na globálnej úrovni pre všetkých. S príchodom systému Windows 10 bolo plánované prepojenie všetkých zariadení bez rozdielu na ich typ, a týmto smerom sa Microsoft naďalej uberá. To, či nakoniec pristúpi k zjednoteniu svojich obchodov, ale zatiaľ nekomentoval.

Súvisiacie články

Zdroj: MSPU

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.